Badrumsrenovering i en bostadsrätt

Eftersom en badrumsrenovering äger rum på dagtid, så kommer den säkert inverka på de boendes trivsel. Att kämpa sig igenom en sådan period kräver tålamod, du är skyldig att sätta upp lappar vid portuppgången så att alla är införstådda när arbetet sätter ingång. Även för den som bor i lägenheten förändras vardagsrutinerna. När en ny kakelvägg ska byggas är ljudnivån i lägenheten hög. Se till så att du kan sova över hos någon vän vid särskilt intensiva arbetsperioder som när den gamla inredning ska rivas ut. Din bostadsrättsförening har förhoppningsvis en reservtoalett i källaren som du kan använda, under arbetets gång.

Vem äger en bostadsrätt

Det du betalar för när du köper en bostadsrätt är egentligen ett hyreskontrakt. Det är föreningen som äger fastigheten, du har köpt rätten att bo där, och kan självklart sälja vidare denna till nästa köpare eller renoverare som https://badrumsrenoveringargöteborg.se direkt. Du äger egentligen ingenting av fastigheten. Detta kan vara en ekonomisk fördel för dig om din renovering innebär ett byte av golvbrunn. Du har ansvar för att köpa duschkabin och handfat till våtutrymmena, men föreningen äger golvbrunnen. Om din entreprenör tar hand om arbetet, som alltså egentligen är föreningens ansvar, har du rätt att kräva ersättning. Du måste be din entreprenör specificera denna post på fakturan, så att bostadsrättsföreningen får ett underlag för sin utbetalning.

Personlighet betyder allt

Entreprenören som utför badrumsrenovering är ofta en social figur. Han bör veta hur man ska handskas med människor. Att göra ett jobb i en bostadsrättsförening har många fallgropar. Det finns ingen garanti för att alla föreningar är lika. Det finns styrelsemedlemmar som noga följer hur arbetet framskrider. En gnällig fastighetsskötare kan ringa dig 06.00 på morgonen och klaga på att containern som ställts på gården är felplacerad. En bra entreprenör vet hur man ska få folk på gott humör. “Det är du som bestämmer”, säger han glatt och klappar paragrafryttaren på axeln. Nu åker den stora grinden upp på vid gavel och han kan köra in med sina fordon och verktyg.

Ju fler kockar desto bättre soppa

Vid leveransstörningar kan arbetet i badrummet stå still i flera dagar, och du undrar förstås vad som är på gång, och blir inte mindre orolig när du inte får raka svar från de som jobbar i badrummet. Det är omöjligt att veta exakt vad som händer med renoveringen eftersom du inte är fackman, så du måste förlita dig på experterna. Firman du anlitar har naturligtvis ett kontaktnät av hantverkare som den anlitar, någon är specialiserad på monteringen, någon annan är rörmokare. Det är ett pussel som måste gå ihop och om någon blir sjuk kan det fördröja arbetet. Vardagliga saker som trafikstockningar kan också sätta käpp i hjulet för din renovering.

Kommunikation löser jobbet

Det är inte ovanligt att du får kontakta din entreprenör efter att avslutat arbete. Smådetaljer som hantverkaren i hastigheten glömt måste åtgärdas. Kanske är det någon komponent i duschkabinen som saknas, vilket gör att vattnet forsar ut över golvet, såna saker hjälper firman dig med snabbt. Vid början av projektet gjorde ni en överenskommelse som måste hållas vilket din entreprenör, som är mån om sin goda renommé är medveten om.

404 - Not found | We searched the space, but we could not find the page you are looking for.